Hibaüzenetek a NAV-tól

Lehetséges hibaüzenetek a NAV adatszolgáltatás – eseménynaplóban

  • Számla küldés stornó várakoztatás – Storno invoice waiting for original invoice status! Az eredeti számla, ami le lett sztornózva, még nem kapott státuszt a NAV-tól, mindaddig ezt a hibaüzenetet látjuk a sztornó számlánál, amíg az eredeti RENDBEN vagy MEGSZAKÍTVA státuszt nem kapott.
  • Token igénylés hiba HIBA – Helytelen authentikációs adatok! ERROR- INVALID_SECURITY_USER – Helytelen authentikációs adatok! A számlatömb beállításokban a Felhasználónév vagy a Jelszó nem megfelelő. (Ide a Technikai felhasználó adatait kell beírni!)
  • Token igénylés hiba HIBA – Érvénytelen kérés aláírás! ERROR- INVALID_REQUEST_SIGNATURE – Érvénytelen kérés aláírás! A számlatömb beállításokban az Aláírókulcs nem megfelelő.
  • Token igénylés hiba Token dekódolás sikertelen! Token decode error: System.Security.Cryptography.CryptographicException: Specified key is not a valid size for this algorithm.  A számlatömb beállításokban aCserekulcs nem megfelelő.
  • Amennyiben egy számla RENDBEN státuszt kapott, de FIGYELMEZTETÉS-sel, akkor meg kell vizsgálni, mi a figyelmeztetés tárgya, hogy a továbbiakban ezeket a figyelmeztetéseket el lehessen kerülni. (pl. nem létező adószám)

A nav rendszerének működését ellenőrizni lehet a következő oldalon:

www.vanenav.hu